# RAINO OJANSIVU #

Raino Ojansivu

Suomen Yrittäjät ry
Järjestövaliokunnan jäsen (20 – 21)
Järjestövaliokunnan jäsen (22 – 23)

Kymen Yrittäjät ry

Pyhtään Yrittäjät ry
Toiminnantarkastaja (22-)

Pyhtään kunta
Varavaltuutettu (6. kausi)

Pyhtään seurakunta
Kirkkovaltuuston jäsen (3. kausi)
Kirkkoneuvosto (3. kausi)
Diakoniatyön johtokunta (3. kausi)
Henkilöstö-, kiinteistö- ja taloustyöryhmä
Kiinteistöjen kunnostustyöryhmä

******

Huomionosoitus!

Vesipisara Heinlahden Vesiosuuskunnan
sihteeri Raino Ojansivulle

Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry vietti 20-vuotisjuhlaansa 13-14.06.2019 Savonlinnassa Puhdasvesi-juhlaristeilyn merkeissä paneutuen juhlaristeilyn lisäksi päivien aikana eri esitelmien ja alustusten merkeissä vesiosuuskuntia koskeviin päivänpolttaviin aiheisiin.

Päivien yhteydessä Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry palkitsi huomionosoituksella Heinlahden Vesiosuuskunnan sihteerinä pitkään toimineen Raino Ojansivun.

Huomionosoitusta luovuttaessaan Suomen Vesiosuuskuntien Liiton sihteeri Simo Heininen kiitti huomionosoituksen saanutta Raino Ojansivua aktiivisesta ja osaavasta työstä niin Heinlahden Vesiosuuskunnan sihteerinä kuin myös hyvästä ja pyyteettömästä yhteistyöstä Suomen Vesiosuuskuntien Liiton ja Suomen Puhdasveso Oy:n kanssa.

Huomionosoituksen luovutuspuheenvuoro on Simo Heinisen mukaan kiteytettävissä seuraavilla sanoilla:

– Tässä huomionosoituksessa on kiittäminen asialleen omistautunutta aktiivia.

Vesiosuuskuntien Liiton sihteeri Simo Heininen jatkoi palkitsemispuhettaan vielä sanoin:

– Heinlahden Vesiosuuskunta on oivallinen esimerkki Suomen vesiosuuskuntien joukossa niin hallinnon kuin taloudenkin osalta monille muille vesiosuuskunnille.

– Tämä työ jota Heinlahden Vesiosuuskunnassa on koko sen olemassa olon ajan toteutettu on nyt tämän Raino Ojansivulle myönnetyn huomionosoituksen myötä tullut huomioiduksi jo kolmannen kerran Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry;n vesipisara huomionosoituksella.

Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry:n toteuttaman palkitsemis / huomionosoitukseen tarkoitetun vesipisara patsaan ensimmäinen kappale luovutettiin 2016 Simo Heinisen toimesta Heinlahden Vesiosuuskunnan alkukauden puheenjohtajalle Teuvo Niemelälle.

Raino Ojansivu toimi yhtenä asiantuntija esitelmöitsijänä myös tämän juhlaristeilyn aikana aiheenaan ”Hiljainen tieto ja hiljaisen tiedon siirto sukupolvenvaihdoksessa”

HENKILÖTIEDOT (CV)

Nimi Raino Tapio Ojansivu Osoite Peurankuja 5 B 14, 49210 HUUTJÄRVI PYHTÄÄ 624

Puhelin 0400 854 146 Sähköposti raino.ojansivu(@)kymp.net
huki-palvelut(@)kymp.net

Perhe: vaimo: Aino Ojansivu os. Kononen Lapset: Teresa Maj-Len Haukkala os Ojansivu Ann-Christina Ojanruoko os. Ojansivu Tom Christian Ojansivu

KOULUTUS:

Huittisten Kansanopisto
Myyntilinja 1962 – 1963 Lauttakylä
Merkantti Etelä-Satakunnan kauppaoppilaitos Liikelinja 1963 – 1965 Lauttakylä

Merkonomi Kotkan kauppaoppilaitos Taloushallinto 1991 – 1993 Kotka

Insinööri AMK Kymenlaakson Ammattikorkea koulu
Insinööri AMK Puukaupallinen puoli (97 – 98) tämä
opiskelu jäi kesken sydämen ohitusleikkaus operaation
ja siitä johtuneen pitkän toipumisajan seurauksena

TYÖKOKEMUS

1976 –
Huutjärvi Yhtiöt Oy

Huki – Hallinnointipalvelut TOP – Viestintäpalvelut

Vuonna 1976 perustetun perheyhtiön perustajajäsen, yhtiön kirjanpitäjä ja hallituksen jäsen, sekä vuodesta 1978 alkaen hallituksen puheenjohtaja.

Aputoiminimen Huki – Hallinnointipalvelut tuottavat kirjanpito – ja hallintopalveluita, sekä isännöitipalveluita parille kymmenelle yrityksille ja yrittäjille joiden kirjanpito ja taloushallintojen toimintaa johdan ja koordinoin useamman yrittäjän kohdalta jo vuodesta 84 alkaen.

Myös useiden muiden kun oman yhtiön hallitustyöskentelyssä hallitusjäsenenä mukana niin puheenjohtajana, jäsenenä ja neuvonantajana kuin myöskin yrittäjän sparraajana (Mentoroijana)

Aputoiminimen TOP-Viestintäpalveluiden kautta suoritan kirjoittelua ja kuvausta eri lehtiin ja tämän toiminimen kautta olen tekemässä myöskin eri lehtiä toisille tahoille.

2008 – 2019
Heinlahden Vesiosuuskunta

Vesiosuuskunnan palkattu sihteeri (yrittäjänä) hoitaen työssään vesiosuuskunnan juoksevat asiat muulta osin, mutta ei ainakaan vielä toistaiseksi juoksevaa vettä.

Järjestelemässä vesiosuuskunnan fuusiota toiseen osuuskuntaan jonka toiminnan saavutettua päämäärän jättäydyin pois sihteerin toimesta ”täysin palvelleena”

2003 –
Loviisan Sanomat / Pyhtäänlehti – Pyttisbladet

Free-lanser toimittajan työ yllä olevissa lehdissä, lisäksi kirjoitellut seuraaviin lehtiin: Tahto, Tyrvään Sanomat, Alueviesti, Lempäälän – Vesilahden Sanomat, Pyhtään Yrittäjälehti, Kymen Yrittäjäsanomat, oman sukuyhdistyksen Hermanni-lehti ja erilaisiin joululehtiin ja yksittäisiin moniin muihin kertaluonteisesti ilmestyneihin lehtiin ja lehdyköihin.

Pyhtään Yrittäjät ry:n 20-vuotis ja 30-vuotis-juhlien ja historiikin kirjoitus ja toteutus.

Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. joululehden päätoimittaja-tuottaja Pyhtään Joulu Jul i Pyttis vuodesta
2006 alkaen.

2003 –
Yrittäjien ammattitutkintojen vastaanottaja koulutusyhtymä EKAMI

Yrittäjäjärjestön edustajana sekä yrittäjien, että työntekijöiden vastuullisena ammattitutkintojen vastaanottaja em. tehtävää tekevän ryhmän jäsenenä.

Tutkintoja vastaanottanut useita kymmeniä.

2001- 2019
Pyhtään ja Ruotsinpyhtää seurakuntien seurakuntamestarien sijainen

Kerran kokeilusta pysyväluonteinen jatkuva osa-aika toimi. Tein lomien ja vapaapäivien tuurauksia keskimäärin 24 viikkoa vuositasolla.

Tämä  19 vuotta kestänyt työrupeama seurakunnallisessa palvelutoimessa on tältä erää päättynyt ehkä jopa hieman yllättäenkin, mutta kuitenkin työstä ja toimesta jäi hyvä joskin hieman haikea mieli siitä, että tämä palvelutyö kokonaisvaltaisessa ihmiselämän kirjossa vauvasta vanhuuteen on tältä erää nyt päätöksessä.

En tiedä onko työn ansiota vai muusta syystä, mutta valinta Pyhtään seurakunnan kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäseneksi vuosille 2011-2014 ja uudelleen 2015-2018 jatkuen 2019 – 2022 on mahdollisesti ollut kenties vaikuttamassa valintaani seurakunnan luottamustoimiin.

2000-2008
Pyhtään Saaristomarkkinat tapahtuman vastuullinen vetäjä ”Markkinavouti”

Pyhtäällä vuosittain järjestettävän kunnan ja yrittäjien yhteistyönä toteutettavan ”Kalan ja tervan tuoksuisen” kesätapahtuman vastuullinen vetäjä.

Tapahtuma jossa kahden päivän aikana käy 12.000 – 15.000 kävijää.

Vuoden 2004 markkinoiden yhteydessä järjestäjien taholta minulle myönnettiin ”Markkinavouti” arvonimi vuosia hyvin hoidettujen markkinoiden eteen tehdystä työstä.

Vuodesta 2009 alkaen edelleen aktiivisesti toiminnassa osittain mukana ”neuvonantajana”.

1991 – 1993
Karhulan Tilausauto Oy
vs. Toimistonhoitaja

Kuorma-autoilijoiden tilausten välitykset ja hankinnat, ajotilaukset, yhtiön tilauslaskutuksen ja rahaliikenteen ja toimistorutiinien hoito.

Aikuisopiskelijana merkonomiopintojen ohessa joita olin suorittamassa Kotkan kauppaoppilaitoksessa.

1988 – 1991
Laiteraha Oy / Haminan Ykkösautot
paikallisjohtaja

Automesta – Yhtymään (Lahti-Lohja-Mäntsälä-Hamina) kuuluneen Laiteraha Oy:n Haminan Ykkösautot -liikkeen paikallisjohtajana toimiminen.

Itsenäinen vastuu liikkeen toiminnasta, suoraan yhtymän toimitusjohtajalle, raportoiminen liikkeen toiminnasta ja tuloksesta, sekä kokonaisvaltainen yhteydenpito myytävien merkkien päämiehiin Helkama-Auto Oy ja Autonovo Oy.

Automesta – Yhtymän johtoryhmän jäsen paikallisjohtajana olon ajan. Haminan Ykkösautojen liikevaihto oli 10 – 11 milj. mk.

Yrityksen toiminta loppui Laiteraha Oy:hyn kuuluneen Uudenmaan Auto Oy:n (Lohja) konkurssiin ja sitä kautta koko Automesta – yhtymän vararikkoon.

Toimin Laiteraha Oy/Haminan Ykkösautot liikkeen konkurssipesän selvittelyn ajan toiminnoissa mukana pesänhoitajan apuna.

1983 – 1988
Kotkan Autotalo Oy
myyntipäällikkö

Kotkan Autotalo Oy:ssä ensin aloitus vastuullisena automyyjänä, sitten myyntipäällikkö.

Vastuu liikkeen toiminnoista vastaaminen itsenäisesti koko automyynnin osalta, koska omistajilla ei varsinaista myyntikokemusta ollut.

Kokonaisvaltainen yhteydenpito automerkkien maahantuojiin, rahoitusyhtiöihin ja muihin sidosryhmiin, eli siis kokonaisvaltainen vastuu varsinaisen automyynnin toiminnoista koko sen ajan jonka em. yhtiön palveluksessa työskentelin.

1979 – 1983
Auto – Rytkölä, Seppo Rytkölä Oy, Käpylän Auto
myyntipäällikkö

Renault-autojen myyntipäällikkö liikkeessä, jossa osin omistuspohja ja yhtiömuodot vaihtelivat, mutta työpaikka ja myytävät merkit säilyivät samoina.

Loppupuolella toimintaani liikkeen myyntipäällikkönä tulivat kuvaan myös Daihatsu henkilö- ja pakettiautot, joita silloin toi maahan Maan Auto Oy Ab.

Heidän kenttäpäällikkönsä suosituksesta tapahtui pestaus Kotkan Autotalo Oy:n palvelukseen.

1976 – 1979
Oy Veho Ab
kuorma-automyyjä

Toimiminen ensin kuorma-auto myyjänä Kouvolan liikkeessä ja sitten silloisen Oy Veho Ab:n Kouvolan sivuliikkeen myyntipäällikön esityksestä siirtyminen kuorma- ja pakettiautomyyjäksi Kotkan alueelle, jonne perustettiin oma kuorma- ja pakettiautomyynnistä vastaava oma sivuliike.

1974 – 1976
K-Maatalouskeskus Arvo Seppänen
kenttämyyjä

Pyhtäälle vastaperustetun K- Maatalouskeskus Arvo Seppäsen kenttämyyjänä Etelä-Kymenlaakson alueella pääasiallisina myyntiartikkeleina maatalouden raskaat koneet (traktorit, puimurit ja maanrakennuskoneet).

Vastaten osaltaan koko konekaupan toiminnoista liikkeen palveluksessa olo ajan.

1972 – 1974
Keskusosuusliike Hankkija
kenttämyyjä

Maatalouskonemyyjänä Hankkijan Kouvolan konttorin Haminan ja Karhulan toimipisteiden alueella.

Pääasiallisina myyntiartikkeleina maatalouden raskaat työkoneet Hamina, Vehkalahti, Virolahti ja Miehikkälä alueella.

1972
Virtain Konetarvike
traktori- ja teollisuuskonemyyjä . Toimialue Virtain kaupunki ja ympäristön lähialue.

Työnantajan yleiset mahdollisuuden jatkaa aktiivista traktori- ja autokauppaa tyrehtyivät kesän aikana siten, että oli pakko alkaa etsimään uusia töitä tästä johtuen oma irtisanoutuminen ja siirtyminen uuden työnantajan palvelukseen.
Työskentelyn aikana päämiesyhteydet maahantuojaan ja alihankkijoihin itsenäisesti.

1971 – 1972

Ylikomi Oy
traktori- ja teollisuuskonemyyjä Paluu Savon Automyynti KY:n palveluksesta tehtävänmukaisen työn saatettuani vastaamaan asetettuja tavoitteita takaisin Ylikomi Oy:n palvelukseen suorittamaan Ford traktoreiden teollisuus- ja raskaskonemarkkinointia koko Ylikomi Oy:n myyntialueella.

1970 – 1971
Savon Automyynti ky
traktori- ja teollisuuskonemyyjä

Oy Ford Ab:n traktoriosaston kenttäpäällikön esityksestä siirto vastaperustetun liikkeen traktori- ja teollisuuskonemyyjäksi toteuttamaan liikkeen traktoriosaston alkuun saattaminen päämiehen asettamien ohjeistusten mukaisesti.

1966 – 1970
Ylikomi Oy

varaosamyyjä, traktori- ja teollisuuskonemyyjä Vuosi varaosamyyjänä, jonka ohessa suoritin myöskin työkonemyyntiä ja toimin avustavana traktorimyyjänä jonka seurauksena nimitys konemyyjäksi (maatalouskoneet) ja jälleen Vuoden jälkeen nimitys traktorimyyjäksi omalle myyntialueelle , josta kappalemääräisessä ja tuloksellisessa tulosvastuussa.

1966 K-kauppa Jukka Niemi
myymäläauton kuljettaja / myyjä

Varusmiespalvelun jälkeen noin puolen vuoden jakso myymäläauton kuljettajana / myyjänä koulutuksen ja osaamisalan oikeampaa työpaikkaa etsiessä.

1965 –1966
Porin Prikaati 4 komppania
komppanian kirjuri

Varusmiespalvelun aikana perusyksikön (komppanian) kirjurina toimiminen, koska silloin valintatilanteessa (lähdetkö raukkiin vai alatko komppanian kirjurin pestin) valitsin ennemmin lyhyemmän palvelusajan kuin, että olisin lähtenyt Res AUK:hon.

1961 – 1965

Lauttakylän Auto Oy
rahastaja

Rahastajana Lauttakylän Auto Oy:n palveluksessa ensin kansanopistokoulutukseen (syksy 1962 – kevät 1963) asti ja koulutuksen ajan viikonloppuisin opiskelurahojen hankkimiseksi.

Sitten kesäkauden ennen kauppakoulun alkua ja vielä koulun aikana lomakaudet ja viikonloput töissä varojen hankkimiseksi opiskeluun.

Myös rahastajana koulun päätyttyä ennen varusmiespalvelukseen menoa.

1960 – 1961

Narva Oy

Kotipaikkakunnan silloisen keväästä seuraavan vuoden syksyyn suurimman työnantajan palveluksessa sahalaitoksen erilaisissa töissä aloittaen tukkien uittoalueelta siirtyen sahan muihin töihin, kanttaukseen, määrämittapätkimiseen, tapulointiin, käsilajitteluun ja viimein myyntipuolen ja toimiston avustaviin kirjanpito ym. vastaaviin työtehtäviin.

Entiset asuinpaikat:

Karkku, Vesilahti, Huittinen, Vesilahti, Tampere, Orivesi, Savonlinna, Pirkkala, Virrat, Hamina, Vehkalahti Pyhtää (nykyinen).

Koulut/Opinnot

Kansakoulu 8/8 (Vesilahti 52-60),

Kansanopisto liikelinja (Huittisten Kansanopisto (Huittinen) 62-63)

Kauppakoulu myyntilinja (Etelä-Satakunnan kauppaoppilaitos (Huittinen) 63-65)

Kauppaopisto taloushallinto (Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (91-93).

Ammattikorkeakoulu (Kymenlaakson (Kotka) puukaupallinen (97 –98)

Insinööri AMK Puukaupallinen puoli.

Tämä opiskelu jäi kesken sydämen ohitusleikkausten ja siitä johtuneen pitkän sairasloman toipumisajan seurauksena.

Kurssit

Lappeenrannan Teknisen korkeakoulun yrittäjäkurssi (Lappeenranta) (89-90).

Kansainvälisen kaupan kurssi Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (93-95)

Kansainvälisen kaupan jatkokurssi Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (96 –97)

Avaimet Yrittäjyyteen kurssi (Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (97-98),

Taloushallintoa Yrittäjille (Kotkan kauppaoppilaitos (98-99).

Luottamustoimet ja jäsenyydet:

Pyhtään kunta kunnanvaltuuston varavaltuutettu (01-04), (05-08), (09-12), (13-17), (17-21), (21-)

Sitoutumattomana porvarina kerran  osallistunut Pyhtään kunnallisvaaleihin ja viisi kertaa koomuksen jäsenenä kunnanvaltuustovaaleihin ja tullut myöskin kuusi kertaa valituksi varavaltuutetuksi.

Pyhtään seurakunnan Kirkkovaltuusto (Pyhtää) (11-14) (15-18) (19-)

Osin ehkä edell esiin tullut suntionsijaisuus työn johdosta minua ehdotettiin valtuustoehdokkaasi ja tulin valituksi jopa yllättävän suurella äänimäärällä ja tästä seurauksena oli kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenyys.

Pyhtään seurakunnan Kirkkoneuvosto (Pyhtää) (11-14) (17-18) (19-20) (21-)

Pyhtään seurakunnan kirkkoneuvosto varajäsen (Pyhtää) (15-16)

Pyhtään seurakunnan Suhteellisten vaalien lautakunta jäsen (Pyhtää) (11-18)

Pyhtään seurakunnan Suhteellisten vaalien lautakunta varajäsen (Pyhtää) (19-)

Pyhtään seurakunnan kiinteistöselvitys työn ohjausryhmän jäsen (Pyhtää (12-14)

Pyhtään seurakunnan toimitilojen kehityshankkeen ohjausrymän puheenjohtaja (Pyhtää (17-18)

Pyhtään seurakunnan taloustoimikunnan jäsen (Pyhtää (12-14)

Pyhtään seurakunnan diakoniatyön johtokunta jäsen (Pyhtää) (15-18) (19-)

Pyhtään seurakunnan diakoniatyön johtokunta varapuheenjohtaja (Pyhtää) (17-18) (19-)

Pyhtään seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan jäsenyydessä kirkkoneuvoston edustajana (Pyhtää) (19-20)

Pyhtään kunnan Pyhtään kirkonkylän osayleiskaavan työryhmä seurakunnan osalta (Pyhtää) (19)

Pyhtään seurakunnan talous-henkilöstö- ja kiinteistötyöryhmän jäsen (Pyhtää) (20-)

Pyhtää kirkon hankesuunnittelutyöryhmän/PTS jäsen Pyhtää) (21-)

Pyhtään kunnan ja Pyhtään Yrittäjät ry. yhteistyöelin jäsen (Pyhtää) (79-85)

Edellisenä vuonna perustettu Pyhtään Yrittäjät ry. sai esitykseni pohjalta aikaiseksi yhteistyöelimen perustamisen Pyhtään kunnan ja yrittäjäyhdistyksen väliseksi ”työrukkaseksi” koska olin ollut aktiivi yrittäjäyhdistyksen perustamisessa tulin valituksi yrittäjäyhdistyksen edustajana yhteistyöelimeen toimien vuorovuosina yhteistyöelimen sihteerinä.

Pyhtään kunta elinkeinotoimikunnan jäsen (00-08, 10-12, 19-21).

Pitkäaikainen toiminta yrittäjäyhdistyksessä toi edelleen paikan elinkeinotoimikunnan jäseneksi sen jälkeen kun työtehtävien muutos antoi mahdollisuuden olla antamassa oma panos yrittäjien ja kunnan väliseen vuorovaikutusyhteistyöhön.

Suomen Yrittäjät ry. Järjestövaliokunnan jäsen (Helsinki) )20-21) ja (22-)

Kymen Yrittäjät ry. hallituksen varsinainen jäsen (01-14) (20)

Kymen Yrittäjät ry. varapuheenjohtaja (Kouvola) (09) (20)

Pitkää yhtäjaksoisesti Kymen yrittäjät ry:n hallituksen jäsenenä toiminut paikallisyhdistystä edustanut jäsen kaiketikin osaamisen ja luottamuksen paikka, koska näin kauan on mahdollisuus ollut olla edustamassa paikallisyhdistystä ja siinä samalla esiintuomassa omaa osaamistaan ja näkemyksiään myöskin aluejärjestön työskentelyyn.

Kymen Yrittäjät ry. työvaliokunnan jäsen (09-14) (20-20)

Kymen Yrittäjät ry. tiedotusvaliokunnan jäsen (10-14)

Kymen Yrittäjät ry. hallituksen varajäsenjäsen (Kouvola) (97-00)

Vaikka ollut varajäsen niin ”istunut” kuitenkin kaikki kokoukset koska Pyhtään varsinainen edustaja luovutti paikkansa velvoitteella kokouksissa käynteihin ja aktiiviseen toimintaan päätöstenteossa paikallisyhdistyksen ja alueellisen yrittäjyystoiminnan hyväksi.

Yhtenä tärkeimpänä varapuheenjohtajuuden avainalueena Kymen Yrittäjät ry:n 70-vuotis juhlavuoden kokonaisvaltainen vetovastuu.

Kymen Yrittäjät ry. 70-vuotisjuhlatoimikunnan puheenjohtaja (09)

Toteuttamassa ja johtamassa juhlatoimikuntaa joka toteutti mittavan Kymen Yrittäjät ry:n 70-vuotis juhlan Haminassa Bastionissa.

Kymenlaakson Kauppakamari ry. Kaupan ja palveluiden valiokunta (Kotka) (18-19)

Valittiin kauppakamarin vuosikokouksessa uutena jäsenenä täydentämään Kaupan ja palveluiden valiokuntaa.

Pyhtään Yrittäjät ry. puheenjohtaja (Pyhtää) (00-04)

Tänä aikana aktiivinen toiminta Ruotsinpyhtääläisten yrittäjien saamiseksi järjestäytyneiksi yrittäjiksi. Tämä toteutettiin siten, että Ruotsinpyhtäälle ei perustettu omaa yhdistystä vaan suomenkieliset yrittäjät liittyivät runsaasti Pyhtään yhdistykseen ja ruotsinkieliset taasen Loviisaan.

Pyhtään Yrittäjät ry. puheenjohtaja (Pyhtää) (10-11)

Uudelleen muutaman ”huilivuoden” jälkeen aktiivitoimintaan puheenjohtajana, tuottamaan toimintaan sellaista uutta toiminnallista yhteistyön henkeä ja yhteistyön iivistämistä kunnan kanssa.

Pyhtään Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja (Pyhtää 06-09)

Tänä varapuheenjohtajana aikana vastuunkanto saaristomarkkinoista ja yhdistyksen hallintorutiinien toiminnasta.

Pyhtään Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja (Pyhtää 12-13)

Kerran jälleen vaihdettiin postia vapapuheenjohtajuuteen ja siinä samalla hoitoon tuli myöskin yhdistyksen taloudenhoito ja kirjanpito jatkuu entiseen tapaan hoidossani

Pyhtään Yrittäjät ry:n kirjanpitäjä ja hallintorutiineista vastaava Pyhtää (00-20)

Pyhtään Yrittäjät ry:n sihteeri (Pyhtää) (18-20)

Hoitanut Pyhtään Yrittäjät ry:n kirjanpidon ja taloushallinnon, joihin suurena osana on kuulunut myöskin osuus Saaristomarkkinoiden paperi ja lupaviidakosta vastaaminen viranomaismenettelyiden hoitamisineen.

Koulutusratkaisujen Tuki ry.
(lähellä Pyhtään Yrittäjät ry:tä) perustajajäsen (Pyhtää) (97)

Silloin kun Pyhtään Saaristomarkkinoiden tuotto ylitti sen pisteen, että siitä jäi jotain ”sukanvarteenkin laitettavaksi” esitin, että perustetaan Pyhtään Yrittäjät ry:lle sisaryhdistys joka sitten saamillaan ja hankkimillaan rahoilla voi lähteä tukemaan niin yrittäjäkoulutusta kuin myöskin paikkakunnan oppilaitosten yrittäjäkoulutusta.

Esitykseni pohjalta myöskin perustettiin Pyhtään yläasteelle stipendirahasto josta vuosittain jaetaan stipendejä parhaille yrittäjyysaiheisten aineiden kirjoittajille.

Koulutusratkaisujen Tuki ry. puheenjohtaja (97-),

Vetänyt koko ajan toimintaa ja ollut koordinoimassa yhteistyötä Pyhtään Yrittäjät ry:n ”emoyhdistyksen” kanssa.

Pyhtään Yrittäjät ry. hallituksen jäsen (Pyhtää) (79-85, 94-04 ja 06-20),

Aktiivinen toiminta yrittäjäyhdistyksen toiminnassa. ”Heittivät ” 04 vuoden syyskokouksessa ulos hallituksesta ja tähän syy varmaankin selvisi seuraavana vuonna myönnetyn tunnustuksen Pyhtään vuoden yrittäjä 2005 kunnianosoituksen tultua kohdalle.

Pyhtään Yrittäjät ry. Saaristomarkkinavastaava (94 – 98)

Pyhtään Yrittäjät olivat toisena aktiivitoimijana mukana Pyhtään kunnan kanssa perustamassa Pyhtään saaristomarkkinoita ja mukana olevana aktiivina näytti tämän toimintasektorin yrittäjien osuuden organisointi osuvan kohdalleni jota tointa sitten viisi vuotta harteillani kannoin kokonaisvastuullisesti toimintaa organisoiden.

Pyhtään Yrittäjät ry. perustajajäsen (Pyhtää) (78)

Pyhtään Yrittäjät ry:n aktiivi perustajajäsen ja ollut aktiivi toimija yhdistyksessä sen koko olemassaolon ajan ja tänä aikana tehnyt periaatteessa kaikkea mitä paikallisen yrittäjäyhdistyksessä järjestön ja jäsenistön eteen voi tehdä.

Suomen Kotiseutuliitto ry.
valtuuston jäsenyys Kymenlaakson edustajana (Helsinki) (16-)

Kotiseutuliiton valtuuston jäsenyys Kymenlaakson edustajana antamassa oman panoksen koko kotiseutuliikkeelle ja ennen kaikkea myös esiin tuomassa paikallista ja alueellista näkökulmaa kokonaisvaltaiseen valtakunnalliseen kotiseututyöhön.

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät 2023 Kotka (2020-)
Vaalivaliokunnan puheenjohtaja (22 – 23)

Järjestelytoimikunnan jäsen Suomen Kotiseutuliiton Kymenlaakson paikallisedustajana

Kymenlaakson Liikunta ry hallituksen jäsenyys (Kym Li) ry (Kouvola) (17- 18)

Pitkäaikanen työ urheiluseratoiminnassa ja vankka järjestöosaaminen edesauttamassa alueellisen urheilutyön johtotehtävissä auenneen paikan mukanaan tuomien haasteiden toteuttamiseen.

Suomen Yrityskummit ry (Helsinki) (14-)

Yrittäjien menttorointi toimintan yhdistyksen jäsenenä mukaan lähtö. Tätä ennen Kehtittämisyhtiö Cursor Oy:n mentorointiryhmän jäsen.

Suomen Yrittäjät ry. Menttoritoiminta Helsinki (20-)

Isännöintiliito ry. Vuokratalojen isännöinti työryhmä (Helsinki) (18-19)

Kutsu työryhmän jäsneksi kehittämään vuokra talojen isännöintiä.

Kymenlaakson Yleisurheilu ry. toiminnantarkastaja (Kouvola) (17-)

Peka Koripallon Tuki ry. perustajajäsen (Kotka) (80)

Peli-Karhut ry:n miesten koripallojoukkueen edustusjoukkueen noustessa voitetun ”nitro” ottelun jälkeen mestaruussarjaan olin ensimmäisenä jäsenenä perustamassa Peka Koripallon Tuki ry:tä jonka tarkoituksena on tukea Peli-Karhut ry:n edustuskoripalloa.

Toimin yhdistyksen puheenjohtajana 16 vuotta ja tänä aikana yhdistys toteutti 13 kertaa Kotkan Meripäivillä olutteltan rahavarojen keräämiseksi edustusjoukkueen hyväksi.

Peka Koripallon Tuki ry.
puheenjohtaja (80-95),

Yhdistyksen puheenjohtajana yhtäjaksoisesti 16 vuotta ja sinä aikana vetovastuu Kotkan Meripäivillä vuosittain yhdistyksen ”Tukipubin” toiminnasta Yhdistyksen ainaisjäsen.

Peli – Karhut ry.
Kotka puheenjohtaja (90-03 ja 05 sekä 16)

Seuran puheenjohtajana aikaa kului kaikkiaan ensin 14 vuotta ja sitten vuosi pois toiminnasta ”huilitauko” jonka jälkeen tuli kutsu takaisin ”ainakin” vetämään seuran 60-vuotisjuhlavuoden toiminnoista vastaaminen.

Uudelleen jälleen puheenjohtajaksi jo kolmannen kerran.

Toimittuani Peli-Karhut ry:n eri tehtäväalueilla Johtokunnan jäsenenä, sihteerinä, puheenjohtajana, varapuheenjohtajana kirjanpitäjänä, taloudenhoitajana ja monessa tehtävässä tyhteensä 34 vuotta niin tänään koitti se vapaus vastuunkannosta jota kyllä on riittänyt ja nyt haluan kiittää menneistä samalla suunnatren katseet toisiin tehtäviin.

Peli – Karhut ry.
Kotka varapuheenjohtaja (15)

Kahden vuoden työrupeama seuran sihteerinä muuttui varapuheenjohtajuudeksi miettimään seuran tulevaisuuden uusia haasteita.

Peli – Karhut ry sihteeri (83-89 , 13-14)

Valinta johtokuntaan ja miltei heti ensin sijaiseksi ja runsaan puolen vuoden päästä varsinaiseksi seuran sihteeriksi, joka työ sitten jatkui aina siihen asti kun esityksen pohjalta kutsu kävi seuran puheenjohtajaksi.

Yllättäen vuonna 2013 ajauduttiin siihen tilanteeseen, että seuralla ei ollut sihteeriä ja lupauduin vastuun ottamaan ainakin toistaiseksi harteilleni.

Peli – Karhut ry.
johtokunnan jäsen (Kotka) (83-03, 05 -16)

Koripalloa ja jalkapalloa harrastavan seuran toiminnassa vuodesta –79 alkaen ja johtokunnassa 83 alkaen toiminut sihteerinä, puheenjohtajana, taloudenhoitajana ja naisten edustusjoukkueen managerina yhteensä yli 30-vuotta, joista puheenjohtajana 15 vuotta, sihteerinä 6 vuotta.

Pyhtään Kisa ry. puheenjohtaja (Pyhtää) (08 – )

Pyhtään Yritys Ry:n erottua Pyhtään Kisa Ry:n organisaatiosta emoseuraa piti lähteä luotsaamaan selvemmille vesille ja lupauduin asiaa viemään eteenpäinn ja työ näyttää jatkuvan edelleen.

Pyhtään Kisa ry.
Kirjanpitäjä ja taloushallinnosta vastaava (Pyhtää) (08 – )

Siltakylän Yritys ry.
hallituksen jäsen (Pyhtää) (81-82)

Siirryttyäni työn puolesta asumaan ja toimimaan Pyhtäälle sain muutaman vuoden kuluttua kutsun paikallisen urheiluseuran hallituksen jäseneksi.

Savonlinnan SPR jäsen (70-71)

Aktiivisesti pelastuspalvelutoiminnassa mukana sen aikaa jonka työskentelin Savonlinnan alueella työni puolesta.

Veneurheiluseura Potkuri-67 ry.
perustajajäsen (Tampere) (67),

Moottorivenekilpailuseuran perustajajäsen ja nuorisojaoston pj. Ajoin myöskin kilpaa vapaissa luokissa moottorikoon ollessa –alle 20 hv

Potkuri-67 ry.
johtokunnan jäsen (67-70)

Johtokunnan jäsen siihen asti kun jouduin muuttamaan pois paikkakunnalta työtehtävien siirryttyä muualle.

Länsi-Vesilahden VPK.
johtokunnan jäsen (Vesilahti) (63-66),

Nuoriso-osaston johtaja ja kouluttajana toimiminen siihen asti kunnes työn perässä siirryin vakituisesti asumaan Tampereelle ja oli harrastustoiminta pakotettu jättämään kotiseudulle toisten hoidettavaksi.

Nuorisoseura Tähti ry.
johtokunnan jäsen (Vesilahti) (63-66),

Johtokunnan jäsenyysaikana mm. uudelleen aloitettujen Narvan Markkinat tapahtuman suunnittelussa mukana vuodelle 1963 – 65 jolloin luotiin pohja viiden vuoden välein järjestettäville 1700- luvulta peräisin oleville markkinoille perinteitä jatkava tapahtumalle jotka jatkuvat edelleen. jo silloin mottona ajatus, että ”Ilman viimeisen hetken rypistystä ei mitään tapahtumaa saada onnistuneesti aikaiseksi”.

Pyhtään yläasteen- ja Huutjärven koulun vanhempainyhdistys ry.
varapuheenjohtaja (Pyhtää) (96-98).

Toimintaan mukaan kutsusta ja toiminnan mielekkääksi nähtyäni mukana aktiivisesti toiminnassa kunnes toiset haasteet olivat viemässä muualle.

Pyhtään yläasteen- Huutjärven koulun vanhempainyhdistys hallituksen jäsen (99-00).

Parin huilivuoden jälkeen palasin takaisin toimintaa, mutta uudet haasteet olivat jo muualla odottamassa ja siksi luovuin tästä pestistä.

Ojansivun Sukuyhdistys ry. perustajajäsen (Vammala) (98)

Ojansivun Sukuyhdistys ry. puheenjohtaja (98-)

Suomen Yrittäjät ry liittokokousedustaja (05)

Suomen yrittäjät ry. liittokokousedustaja (06)

Pyhtään Yrittäjät ry. elinkeinovaltuuskunnan jäsen (07-11)

M A Fellman Oy Ruotsinpyhtää hallituksen puheenjohtaja (08-09)

Sähkö Sinisalo Oy Pyhtää hallituksen jäsen (09-10)

PYSEMA OY Pyhtää hallituksen puheenjohtaja (09-10)

Fastek-Palvelut Oy Pyhtää Hallituksen varajäsen ja hallintorutiineista vastaava (11-17)

Asunto Oy Ruotsinpyhtään Ruukinraitti 4 Ruotsinpyhtää Hallituksen jäsen ja Isännöitsijä (04-16)

Kiinteistö Oy Pyhtään Motellikuja 1 Pyhtää Hallinnollinen isännöitsijä (02-)

Asunto Oy Ahmantie Pyhtää Isännöitsijä (11-17)

Asunto Oy Pyhtään Kokkovuori II Pyhtää Isännöitsijä (12-)

Asunto Oy Pyhtään Hartikantie 1 Pyhtää Isännöitsijä (12-)

Asunto Oy Karhulan Mielikintie 18 Kotka Isännöitsijä (14-)

AutoTenttula Oy Pyhtää Hallituksen varajäsen ja hallintorutiineista vastaava (Prokura) (19-)

Yrittäjien työkykyprojektin (YTY) seurantaryhmän jäsen (Kotka) (00 – 06)

Itä-Uudenmaan elinkeinostrategiaa suunnittelevan toimikunnan jäsen (Porvoo – Loviisa) (02-08)

Yrittäjän ammattitutkintokoulutuksen ammattitutkintojen vastaanottoryhmän jäsen (Kotka) (03-)

EKAMI Esimieskoulutuksen (EVA) (Kotka) ohjausryhmän jäsen (08-)

EKAMI Johtavan esimieskoulutuksen (JET) (Kotka) ohjausryhmän jäsen (08-)

KyAMK Kohtauspaikka – mentonrointi (Kouvola) ohjausryhmän jäsen (09-13)

Osaamisesta kasvua Kaakkois-Suomi, (Kouvola) Ohjausryhmän jäsen (09-13)
Asiantuntija pk- yritysten tukena (Kouvola) ohjausryhmä jäsen (09-13)

Loviisan seudun elinkeinostrategian TTT ryhmä jäsen (09 – 12)

Kehittämisyhdistys Sepra ry. (Hamina) Elinkeinoteemaryhmän pj (09-14)

kehittämisyhdistys Sepra ry. (Hamina) Yrittäjyys ja paikallistuotteet teemaryhmän pj (15-)

Kehittämisyhdistys Sepra ry (Hamina) Elinkeinoteemaryhmän jäsen (06-15)

Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. perustajajäsen (Pyhtää 06)

Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. puheenjohtaja (Pyhtää 06-)

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry jäsen (08-)

Kuppis-Tiimi ry. perustajajäsen (Pyhtää 09)
Syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen ja muutenkin lasten ja nuorten toimintojen ja vapaa-ajan kehittämiseen tarvittavien toimintojen tuottamiseen ja ohjaamiseen keskittyvä yhdistys.

Kuppis-Tiimi ry. Puheenjohtaja (Pyhtää 09-)

Lions 107 D piiri lohkon puheenjohtaja (13 – 14)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää jäsen (10-)

Yllätyksenä tullut kutsu Leijonatoimintaa, mutta myötätuntoisesti haasteen ”tämänkin” vastaanottanut ja pyrkinyt aktiivisesti tälläkin vapaa-ajan harrastussaralla toimimaan aatteen mukaan.

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää PR-vastaava (10-)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää 2 varapresidentti (12—13)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää 1 varapresidentti (13 – 14)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää presidentti (14 – 15)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää presidentti (15 – 16)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää kirjanpitäjä (13 -)

Pyhtään Reserviläiset ry Pyhtää puheenjohtaja (14-)

Pyhtään Reserviläiset ry Pyhtää kirjanpitäjä (14-)

Muut maininnan arvoiset luottamustoimet:

Auto- ja konekaupan Toimihenkilöt ry. Tampereen osaston perustajajäsen (Tampere) (68)

Vuonna –68 perustamassa Auto- ja konekaupan Toimihenkilöt ry:n Tampereen paikallisosastoa

Auto- ja Konekaupan Toimihenkilöt ry. Kotkan osaston perustajajäsen (Kotka) (78)

Vuonna –78 perustamassa Auto- ja konekupan Toimihenkilöt ry:n Kotkan osastoa

Auto- ja Konekaupan Toimihenkilöt Kotkan osasto ry:n puheenjohtaja (78-82),

Auto- ja Konekaupan Toimihenkilöt ry. liittovaltuuston jäsen (H:ki) (80- 82),

Kotkan autoliikkeiden Yhdistys ry. johtokunnan jäsen (88-91)

Suurimmat elämäntapahtumat ja -kokemukset

Pyhtään Yrittäjät ry:n 30- vuotis  historian kokoaminen ja kirjoittaminen. (08)

Pyhtää-seura ry. Pyttissällskapet rf. joululehtien toimittaminen (06-)

Pyhtään Yrittäjät ry:n 20-vuotis historian kokoaminen (98)

Ojansivun sukuyhdistys ry. sukuyhdistyksen lehtien toteuttaminen (98-)

Yrittävä Pyhtää lehden toteuttaminen (80 – 84, ja 96 – 97)

Muutto Karkun Piimäsjärvenmaasta, asuminen eri puolilla Suomea, avioliitto, lapset ja saadut elämänkokemukset sekä ajan myötä tulleet luottamustoimet yhdistyselämässä.

Suomi-100 juhlavuoden itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa 2017.

Sotilasarvo Sotamies (Komppanian kirjuri) Porin Prikaati Säkylä (65-66)

Harrastukset:

Järjestötyöskentely (urheiluseura, yrittäjäyhdistys, sukututkimus, kotiseututyö)
Muuta:

Myönnetyt Huomionosoitukset – kunnia- ja ansiomerkit:

Valtiovallan myöntämät:

Suomen Leijonan Ritarikunnan Ansioristi (21)

Suomen Valkoisen Ruusun Rirarikunnan 1 luokan ansiomitali kultaisin ristein (03)

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun Ansioristi (15)

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali kultaisin ristein (05)

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali (95)

Suomen Yrittäjät ry:n   ja Keskuskauppakamari ry:n myöntämät:

Suomen Yrittäjät ry:n kultainen järjestöansiomerkki (05)

Yrittäjäristin timanttiristi (06)

Kultainen yrittäjäristi (96)

Hopeinen yrittäjäristi (86),

Suomen Yrittäjät ry:n kultainen jäsenmerkki (02)

Keskuskauppakamari ry:n 40-vuotis merkki (16)

Keskuskauppakamari ry:n kultainen elämäntyömerkki (05)

Maanpuolustus- ja resrviläisansioista:

Maanpuolustusmitali soljella (15)

Vapaaehtoisen maanpuolustyön ansiomitali (15)

Porin Rykmentin Porin Prikaatin kilta ry. Kiltaristi (04)

Sotaveteraanimitali (16)

Alueellisesta- ja paikallisesta yrittäjäyhdistystoiminnasta:

Kymen yrittäjät ry:n 70-vuotisjuhlavuoden ansiolautanen (09)

Pyhtään Yrittäjät ry:n yrittäjäpalkinto (05)

Pyhtään Yrittäjät ry:n ansiokello n:ro 1 (97)
Muita ansiokelloja ei ole vielä sen jälkeen jaettu vuoteen 2021 mennessä.

Pyhtään Yrittäjät ry:n pöytästandaari (vanha malli) (84)

Pyhtään Yrittäjät ry:n pöytästandaari (uusi malli ) (95)

Pyroll Group Oy pöytästandaari (05)

Muut valtakunnalliset Huomionosoitukset:

Suomen Kotiseutuliitto ry:n kultainen ansiomerkki (05)

Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry:n Vesipisara (19)

Maakunnalliset Huomionosoitukset:

Kymenlaakson liiton kulttuuripalkinto (Pyhtää) (04)

Kymenlaakson liiton pöytästandaari (04)

Pyhtään kunnan yrittäjäpalkinto (05)

Pyhtään kunnan pöytästandaari (05)

Valtakunnallisesta- ja paikallisesta urheiluseuratoiminnasta:

Suomen Koripalloliitto ry:n hopeinen ansiomerkki (05)

Suomen Koripalloliitto ry. pronssinen ansiomerkki (94)

Suomen Koripalloliitto ry. ansioplaketti (95)

Suomen Palloliitto ry:n hopeinen ansiomerkki (05)

Kotkan kaupunki hopeinen ansioplaketti (99)

Peli – Karhut ry. suuri ansiomerkki n:ro 4 (05)

Peli – Karhut ry. kultainen ansiomerkki (95)

Peli – Karhut ry. hopeinen ansiomerkki (85)

Peli – Karhut ry. pöytästandaari uusi malli (15)

Peli – Karhut ry. pöytästandaari (90)

Peka koripallon Tuki ry:n pöytästandaari (95)

Pyhtään Kisa ry. ansioplaketti (10)

Pyhtään Kisa ry. Vuoden toimitsija palkinto (11)

Pyhtään Kisa ry. Vuoden toimintateko palkinto (16)

Seurakunnallisesta toiminnasta:

Pyhtään seurakunta Seurakuntatyön pronssinen ansiomerkki (17)

Muut huomionosoitukset:

Ojansivun sukuyhdistys ry:n pöytästandaari (10)

Lions Club Pyhtää – Pyttis ry:n Veijarimalja (11)

Kansanhiihdon kultainen harrastemerkki (59)

Nuorisoseura Tähti ry. (Vesilahti) ainaisjäsen (64)

Ojansivun sukuyhdistys ry. (Karkku-Tyrvää-Vammala-Sastamala) ainaisjäsen (98)

Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. (Pyhtää) ainaisjäsen (06)

Hämeen Heimoliitto (Hämeenlinna) ainaisjäsen (07)

Kuppis-Tiimi ry. (Pyhtää) ainaisjäsen (09)

____________________________________________________________________